MVO

Onze manier van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

KP Bags & More is onderdeel van Koen Pack BV. De certificeringen en normen staan dan ook op de naam van Koen Pack. Hieronder vindt je meer informatie over de manier waarop wij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Ethical Trading Initiative (ETI)

KP Bags & More werkt volgens de voorschriften van het Ethical Trading Initiative (ETI). Met dit voorschrift weet je zeker dat jouw verpakkingsmaterialen onder ethische omstandigheden worden geproduceerd. Het ETI is een toonaangevende alliantie van bedrijven, vakbonden en NGO’s dat de eerbiediging van de rechten van werknemers over de hele wereld bevordert. Onze visie is een wereld waar alle werknemers vrij zijn van uitbuiting en discriminatie. En genieten van de voorwaarden van vrijheid, veiligheid en rechtvaardigheid. Meer kun je hierover lezen op de website van ETI www.ethicaltrade.org.

Sedex

Sedex, de Supplier Ethical Data Exchange, is een non-profit organisatie die zich wijdt aan het verbeteren van verantwoordelijke en ethische handelspraktijken in wereldwijde toeleveringsketens. Het doel is een veilige online database die de leden de mogelijkheid biedt om informatie op te slaan, te delen en te rapporteren op vier belangrijke gebieden: Arbeidsnormen, Gezondheid & Veiligheid, het milieu en Bedrijfsethiek. Koen Pack is sinds 2013 aangesloten bij Sedex www.sedexglobal.com.

Kunststof & Het Milieu

Wij geloven uitdrukkelijk in het verlagen van de ecologische voetafdruk van al onze producten en daarmee de impact op het milieu. Al onze kunststoffen zijn volledig recyclebaar, en we zijn in staat om met de afbreekbare kunststoffen die momenteel beschikbaar zijn in de markt te produceren. Wij geven onze voorkeur echter sterk aan recycling, want het is altijd beter om te voorkomen dat plastic eindigt op stortplaatsen.

De sleutel is om consumenten voor te lichten om daadwerkelijk alle kunststoffen te recyclen. Daarom tonen we waar mogelijk ook het recycle logo op onze producten. We gebruiken voor zover mogelijk inkten op waterbasis.

Waardering

Wanneer wij de samenwerking aangaan ben je verzekerd van een ethisch verantwoordelijke verpakkingsleverancier waar maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog aan het vaandel staat. Je zal merken dat ook jouw klanten deze manier van werken waarderen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over ons MVO-beleid? Of meer informatie over de milieuvriendelijkheid van de verpakking(en) die je bij ons afneemt of mogelijk wil afnemen? Stuur een e-mail met jouw vraag naar info@bagsandmore.nl.

Menu